Über uns

Das Departement Physik der Universität Basel ist ein Haus der internationalen Spitzenforschung in der Nano- und Quantenphysik sowie in der Kosmologie und Teilchenphysik. Von der Exzellenz in der Forschung profitieren unsere Studierenden durch ein herausragendes Lehrangebot, betreut durch hochtalentierte Assistierende sowie renommierte Professorinnen und Professoren.

Call for Endress Postdoc Fellows

The Center for Quantum Science and Quantum Computing (QSC) of the Universities of Basel (Switzerland) and Freiburg (Germany), embedded in EUCOR – The European Campus, invites applications for Georg H. Endress Postdoc Fellowships to start in 2019.

More information...

Studieninteressierte

Möchten Sie elementare naturwissenschaftliche Zusammenhänge verstehen und ihre Grundlagen erforschen? Haben Sie ein gutes technisches Verständnis, Talent für logisches Denken und Mathematik? Verfügen Sie über Durchhaltevermögen und Lernbereitschaft? Suchen Sie einen Studiengang, der Ihnen ein breites Feld an attraktiven Berufsmöglichkeiten eröffnet? Dann bietet Ihnen unser Physik-Studiengang genau das was Sie suchen.

QCQT PhD School

This new international PhD program bundles a wide range of expertise, know-how, and resources of the Department of Physics at the University of Basel as well as of Eucor – The European Campus,in the emerging research field of quantum sciences, quantum technologies and quantum information
The program is aimed at attracting outstanding PhD students from in- and outside of Switzerland and providing training at the forefront of research in these fields.
More Information

To apply for a PhD excellence fellowship please check for the requirements and application procedure at this site.